Helmut Lotti | BekendeArtiestBoeken.NL

Helmut Lotti boeken

  • Tape-act
  • Duur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: exclusief
  • Bezetting: 1 persoon
  • Genre: Allround

Al vanaf z’n prille jeugd is Helmut gek op crooners en de platen van Elvis Presley. Z’n grootvader is directeur van het Gentse Operagebouw waar Helmut af en toe eens gaat kijken. 1988: Onder de artiestennaam ‘Kevin Leach’ doet Lotti mee aan diverse regionale soundmixwedstrijden als ‘de’ Elvis-imitator. Een jaar later wordt hij totaal onverwacht tweede in de KRO Soundmixshow met het Elvis’nummer ‘My Boy’.

Helmut Lotti boeken

In ’93 covert Helmut Lotti op bijzondere wijze Vlaamse klassiekers. De CD haalt platina! De bewerking van Will Tura's  "Het Kan Niet Zijn", ‘What kind of friend’ wordt de filmmuziek voor Jan Verheyen’s film ‘Boys’. Een jaar later ligt de CD ‘Just for you’ in de platenrekken. Op het album staan zelfgeschreven nummers van Helmut Lotti. Resultaat: goud. En dan begint het sprookje pas echt. In ’95 komt de CD ‘Helmut Lotti goes classic’ uit met daarop 18 populaire klassieke nummers. Lotti scoort 12 keer platina en begint aan een lang internationaal avontuur. Ook het tweede classic-album scoort enorm (Wallonië, Nederland, Zuid-Afrika, Canada…). Op elk feest wordt ‘Tiritomba’ uit volle borst meegezongen. Ondertussen vallen de VS voor Helmut. In ’99 concerteert hij in New York, Boston maar ook voor ’t eerst in de Parijse Olympia. Datzelfde jaar wordt er een nieuwe weg ingeslagen, Lotti neemt de CD ‘out of Africa’ op. De single ‘Shosholoza’ is niet zo’n succes in Vlaanderen. Helmut op de terugweg?

Boekingen van Helmut Lotti

Zeker niet. In 2000 gaan de Scandinavische landen door ’t lint voor Helmut. Hij lanceert alweer een nieuw project ‘Helmut Lotti Latino Classics’. De single ‘Eso Beso’ doet ons allemaal swingen. Lotti’s eerste DVD is een feit. Dat jaar concerteert hij meer dan 100 keer. Helmut Lotti is ook ambassadeur van Unicef. Tot op de dag van vandaag is Helmut Lotti wereldberoemd en heeft hij laten zien in allerlei muziektijlen uitstekend uit de voeten te kunnen!

Direct Helmut Lotti huren? Klik hier voor boekingen van Helmut Lotti


Toon meer